Bananbröd med choklad och hallon. Det är så lätt att svänga ihop och så gott. Tycker att det blev en bra kombo med choklad och hallon. Annars hade jag sagt att du kan skippa hallonen. Om du vill. Men de passar perfekt ihop med chokladen och ger balans till det söta i brödet/kakan. Mogna bananer är söta som du vet.


BANNBRÖD MED CHOKLAD OCH HALLON

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
Ingredienser:
- 3,75 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 dl strösocker
- 0,75 dl rapsolja
- 0,75 dl naturell yoghurt 3 % eller filmjölk
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 mossade mogna bananer
- 2 dl frysta hallon (kan uteslutas)
- 1,25-1,5 dl choklad knappar eller hackad*
GÖR SÅ:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- I en skål blanda vetemjöl med bakpulver och bikarbonat. Ställ åt sidan.
- I en annan skål eller bunke vispa strösocker, olja, yoghurt, ägg och vaniljsocker. Vispa ett par minuter.
- Tillsätt de mossade bananerna och blanda jämnt.
- Vänd mjölblandningen i smeten. Vispa ej!
- Tillsätt choklad och hallon och vänd lätt ett par gånger.
- Häll smeten i ormen och grädda i miten av ugnen ör ca 30-35 minuter eller tills kakan är klar.
- Låt kakan kallna i formen under en kökshandduk.
* välj favoritchokladen, mörk eller ljus. Med eller utan smaksättning. Jg blandade i rester jag hade hemma. Det blev både mjölkchoklad med nötter i och mörk choklad.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN