Krämig och saftig färskostkaka med bär. Lätt att svänga ihop, se HÄR för steg-för-steg video. Du kan byta ut bären mot andra favoriter. Jag tog faktiskt det jag hade i frysen. Och du kan byta ut färskosten mot mascarponeost. Inte så tokigt heller om du frågar mig.


SAFTIG FÄRSKOSTKAKA MED BÄR

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
Antal 12 bitar
Ingredienser:
- 500 g färskost naturell, typ Philadelphia
- 1 3/4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- citronzest av 1/2 citron (kan uteslutas)
- 3 dl vetemjöl
- 250 g frysta eller färska bär
- 50 g bär att toppa med
- florsocker att sikta över
GÖR SÅ:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fodra en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. ställ åt sidan.
- Rör mjukt färskosten i en stor skål. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och vispa jämnt.
- Tillsätt äggen och vispa jämnt. Addera citronzest och vetemjölet. Vispa jämnt.
- Vänd lätt bären i smeten. Blanda inte för mycket så bären mosas. Häll i formen.
- Toppa med resterande bär. Grädda i mitten av ugnen för.ca 30-40 minuter, tills kakan känns färdig.
- Låt den kalna i formen. Sikta florsocker över innan servering.
Du kan byta ut bären mot frukt, skär i mindre bitar om det är stora frukter, skala eller kärna. Beroende på vilka frukter du använder kan byta ut citronzest mot annan smaksättning, malen kanel eller kardemumma.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN