Vit choklad kladdkaka med Oreo kex, den perfekta kombinationen. Jag vet att jag har sagt det förr och kommer med stora sannolikhet att säga det igen och igen men jag är svar för spännande smaker och kombinationer. Vit choklad kladdkaka är om du frågar mig lika god som den klassiska varianten. Eller så ska jag sluta jämföra dem. Min poäng är att denna kladdkaka kommer ta dig med storm om du gillar vit choklad och Oreo. Superenkelt att göra och gott serverat med vaniljglass eller vispad grädde. använde den sistnämnda för att slippa allt kladd vid fotograferingen. Du förstår att så varmt som jag har haft i köket de senaste veckorna…


VIT CHOKLAD KLADDKAKA MED OREO

INGREDIENSER:
En sats ger 12 bitar
Tid: ca 40 min
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+++
Ingredienser:
- 150 g smör
- 200 g vit choklad
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljpasta
- 1 förpk Oreo kex
- vaniljglass eller vispad grädde till servering
INSTRUKTIONER:
- Sätt ugnen på 175 º C. Klä botten och väggarna på en rund form, ca 24 cm, med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Smält smöret i en kastrull på spisen.
- Dra från värme och tillsätt chokladen. Rör i tills chokladen har smält. Låt den svalna ca 5 minuter.
- Vispa i ett ägg i taget. Vispa lätt bara tills allt blandas så du inte får en luftig smet.
- Tillsätt strösocker, vetemjöl och vaniljpasta. Rör till en jämn smet.
- Hacka grovt en halv förpackning Oreo kex. Den andra halvan dela kexen i halvor.
- Vänd de hackade kexen i smeten.
- Häll smeten i formen och tryck lätt Oreohalvorna på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Kakan ska vara lite mjuk när du trycker i mitten.
- Låt kakan kallna i formen.
- Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Du kan byta ut Oreo mot andra kakor eller varför inte puffat ris? Eller nötter och salt karamell? Ja det får bli en annan kladdis och en annan historia eller blogginlägg.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram



FOTO: SIMONA MUNTEAN