Vad gör du när du kollar i skafferiet och inser att det ligger alldeles för mycket vit choklad? Bakar något så klart. C hade köpt med sig hem massor när han var ute och reste sist. Barnen gillar inte vit choklad, inte att äta bara sådär. Alldeles för sött. Så kom detta recept på vaniljblondies med granatäpple glasyr till. Eller ska jag kalla dem brownies i alla fall? Nääää vi kör på blondies tycker jag.
Detta recept känns så vintrigt på något sätt, kanske för att det krispigt ute och fortfarande vinter trots ingen snö. Eller kanske för det bara är februari. Inte för att det gör mig något, jag skulle kunna äta dessa året runt så försvinnande goda som de är.


VANILJBLONDIES MED GRANATÄPPLE GLASYR

INGREDIENSER:
En sats ger ca 24 bitar
Tid: ca 45 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser smet:
- 300 g vit choklad
- 110 g smör
- 2 3/4 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpasta
- 1/4 tsk salt
Ingredienser glasyr:
- 4 dl florsocker
- 3-4 msk saft från granatäpple kärnor
- 4 msk smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1-2 msk mjölk
INSTRUKTIONER:
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- I en kastrull på spisen smält smör och choklad. Ta bort från plattan och ställ åt sidan för att svalna.
- I en djup skål blanda alla övriga ingredienser, tillsätt även den avsvalnade chokladen och vispa snabbt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter.
- Vispa alla ingredienserna till glasyren.
- Bred på kakan och låt den stelna. Ställ eventuellt kallt en stund.
- Skär i bitar och njut. Förvaras i lufttätt burk med lock.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

