En supergod äppelkaka som smälter i munnen. Servera den riktigt kall med florsocker på eller varför inte ljummen med vaniljsås eller glass till. Så krämig och så god. Lätt att baka och lyckas med. Du kan byta ut äpplena mot päron eller andra frukter. Men testa den först med äpple i. Lova. HÄR kan du se en video på hur snabbt man svänger ihop denna.


ÄPPELKAKA

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
Antal: ca 8 bitar
Tid: ca 1 timme
Ingredienser:
- 3 stora äpple
- saft från 1 citron
- zest från 1/2 – 1 citron
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- florsocker att sikta över den färdiga kakan
GÖR SÅ:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj och mjöla en form samt fordra botten med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Skala äpplena och skiva dem tunt för hand eller med mandolin. Blanda försiktigt äppelskivorna med citronsaft. Då kommer de inte oxidera och bli bruna.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Tillsätt mjölk, citronzest och vetemjöl blandat med bakpulver.
- Vispa till en jämn smet. Tillsätt äppelskivorna och blanda lätt. Häll i formen och jämna till ytan.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 min. Låt kakan kallna helt innan du siktar över florsocker och serverar.
X
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN
Hej! Inget smör i denna?
Hej,
Nej inget smör 🙂