Små spröda gifflar med valnötsfyllning. Aprikos sylten ger en sötsyrlig touch. Supergott. Du kan fylla gifflarna med bredbar choklad, typ Nutella, eller favorit sylten. Välj en av den fasta typen annars finns det risk att all sylt rinner ur gifflarna. Du måste testa receptet, det är få ingredienser, kräver ingen köksassistent och det tar 30 minuter på sin höjd.
Vill du veta hur jag formar dem, kan du se HÄR.


GIFFLAR MED VALNÖTSFYLLNING

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
Antal ca 32 stycken
Tid 30 min
Deg:
- 5 3/4 dl vetemjöl
- 200 g normal saltat smör, rumstempererat
- 2 1/2 dl crème fraiche 34%
- 1 tsk vaniljsocker
- en nypa salt (kan uteslutas)
Fyllning:
- 150-200 g valnötskärnor, finhackade
- ca 2 dl aprikos sylt
- 2 tsk vaniljsocker
- florsocker att rulla och sikta över gifflarna
INSTRUKTIONER:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Fodra 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Häll alla ingredienser till degen i en stor bunke och blanda väl.
- Plasta in degen och ställ i frysen för ca 20-30 minuter.
- Blanda valnötskärnorna med sylten och vaniljsocker till en pasta.
- Dela degen i r bitar. Kavla ut varje bit till en rund cirkel på ca 20-25 cm och skär i 8 delar.
- Klicka en tsk fyllning i mitten på varje bit och rulla mot mitten. Lägg på plåt med lite mellanrum.
- Grädda i ca 8-10 minuter.
- Låt gifflarna svalna något innan du rullar dem i florsocker. Sikta ev mer florsocker över innan serveringen.
- Förvaras torrt och svalt i låda med lock.
X
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN
2 1/2 creme fraiche. Dl, msk, tsk? Jag antar dl, men kanske kunde rättas till? Annars låter det lovande….
Ja dl ska stå, 2 1/2 dl crème fraiche. Bra du såg det. Tack så mycket nu har jag uppdaterat receptet.
Hej, det går utmärkt.