Superfräsch jordgubbssorbet utan glassmaskin. Du svänger ihop den på nolltid och jättegott att servera dessa varma sommardagar. Använd svenska söta jordgubbar så kommer du inte ångra dig. Och inte ara det. Du kan göra jättegoda drinkar med sorbeten. En stor kula sorbet i ett vinglas. Häll mousserat vin över och servera. Jag och stora hjärtat hade myskväll och eftersom hon ammar fortfarande lillan körde vi på alkoholfritt. Så så gott.

JORDGUBBSSORBET

Ingredienser:
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 dl glykossirap
- 3-4 msk citronsaft, färsk
- 750 g svenska jordgubbar, färska
INSTRUKTIONER:
- Koka upp strösocker och vatten till en sockerlag. Låt svalna.
- Skölj bären och rensa. Mixa samman bär och sockerlag till en jordgubbspuré.
- Blanda i glykossirap och citronsaft.
- Häll i en frystålig låda med lock. Ställ i frysen för minst 6 timmar.
- De första två timmarna ta fram lådan och rör i då och då.
- Ta fram sorbeten minst 15-20 minuter innan den ska serveras så den hinner mjukas upp.
Klart du kan byta ut jordgubbarna mot andra bär, hallon eller blåbär till exempel.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN