När värmen är här för att stanna vill du inte baka i ett varmt kök. Denna underbara no-bake vit chokladcheesecakepaj är perfekt att svänga ihop en sån dag. Till vit choklad kan även syrligare frukt och bär passa. Hallon kan jag tänka mig blir perfekt. Och denna paj blir perfekt som avslutning på midsommarfirandet.


NO-BAKE VIT CHOKLADCHEESECAKEPAJ

OBS!
Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning, alla ugnar är olika.
Antal: ca 10 bitar
Tid: 20 minuter + tid i kylen
Botten:
- 17 st (250 g) digestivekex finkrossade
- 100 g normal saltat smör, smält
Chokladcheesecake fyllning:
- 225 g vit choklad
- 100 g färskost naturell
- grädden från en burk kokosmjölk (utan kokosvatten)
- jordgubbar och blåbär till garnering
- riven kokos
INSTRUKTIONER:
- Ta fram en rund form, ca 20-22 cm i diameter, med löstagbar botten.
- Blanda kexen och med det smälta smöret till en grynig blöt massa.
- Häll i formen och tryck ner och upp mot kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte cheesecaken smula vid servering. Ställ formen i kylskåp tills du förbereder fyllningen.
- Micra chokladen ca 20-30 sec åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält.
- Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölken. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut “vattnet” och använd endast kokosgrädden.
- Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färska jordgubbar och blåbär och strö över kokosflingor.
- Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen.
Byt ut jordgubbarna mot andra bär eller frukt.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram


FOTO: SIMONA MUNTEAN
Tack 🙏 för recepten! Jätte gott och lätt att göra.
Simona, vad tror du skulle passa receptet till rabarber?
Om jag värmer upp rabarber med socker eller liknade och agar-agar t.ex?
Jordgubbar brukar vi äta upp färska med 1-2 kula vaniljglass 😉
Tack
Absolut. Gör som rabarberkompott med gelesocker, låt kallna, och använd istället för jordgubbar.
Går det att ersätta kokosgrädden med vanlig 40% grädde? Hur mycket isåfall?
Hej,
Vanligt grädde är alldeles för rinnig och tjocknar inte i kylen som kokosgrädden gör så tyvärr, det skulle inte jag rekommendera.