Du vet ett sånt tillfälle när man bara kommer på bästa snacksen? Var så sugen på något gott häromkvällen så jag visste inte vad jag skulle göra. Dessa kokostoppar med salt karamell och choklad passade perfekt för att stilla sötsuget. Tror jag fick till det perfekta receptet med mer eller mindre ändringar. Kakorna blev supergoda.


KOKOSTOPPAR MED SALT KARAMELL OCH CHOKLAD

INGREDIENSER:
En sats ger ca 24 stycken
Tid: ca 20 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+++
Ingredienser:
- 1/4 dl mjölk
- 40 g smör
- 20- 25 stycken gräddkolor , mjuka karameller
- ca 150 g riven kokos
- 100 g mjölkchoklad
- flingsalt
INSTRUKTIONER:
- I en kastrull på spisen värm mjölk, smör och karameller. Rör i regelbundet tills karamellerna har smält och du får en len sås.
- Ta bort från plattan och tillsätt kokos. Blanda i ordentligt.
- Tillsätt ev mer kokos. Du ska ha en mjuk smet men som inte klibbar.
- Ta ca 1 msk smet och rulla till en boll. Lägg den på bakplåtspapper.
- Upprepa med resterande smet.
- Låt bollarna svalna helt.
- Värm chokladen i mikron 15 sekunder åt gången. Rör om emellan.
- Doppa botten på varje kokostopp i choklad och ställ tillbaka på bakplåtspapper.
- Ringla choklad över topparna och strö över flingsalt.
- Låt kokostopparna kallna helt innan du lägger i en låda med lock och förvarar svalt.
Dessa gör du på nolltid och jag lovar dem smälter bokstavligen i munnen.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram


FOTO: SIMONA MUNTEAN