Enkla glutenfria mandelkakor med saffran. Klara på mindre än en halv timme och få ingredienser. Vad mer kan vi begära av ett juligt småkaksrecept? Jag tycker kakorna är jättefina toppade med en skalad mandel. Annars påminner dessa ganska så mycket om snökakor till utseende. Men smaken är helt annorlunda. Och dessa är ju glutenfria.


MANDELKAKOR MED SAFFRAN

INGREDIENSER:
Antal: ca 28-30 stycken
Tid: ca 20-30 min
Ingredienser:
- 300 g mandelmjöl
- 3 1/2 dl florsocker
- 2 äggvitor från stora ägg
- 2 msk amaretto likör (kan ersättas med vispgrädde)
- 1 påse mald saffran
- florsocker att rulla kakorna i
- 30 stycken skalade mandlar att toppa med
INSTRUKTIONER:
- Sått ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Blanda mandelmjöl, florsocker, äggvitor, saffran och likör till en deg.
- Rulla till bollar, vänd dem i florsocker och lägg på plåt. Tryck en mandel på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter eller till botten börjar bli gyllenbrun.
- Ta ut kakorna och låt dem kallna helt.
- Förvaras i lufttätt burk.
Du kan smaksätta kakorna med pepparkakskrydda istället för saffran eller kakao. Citron och Limoncello likör är annars en fin kombo.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN