Alltså brynt smör är det bästa på länge, att baka med brynt smör. Har du inte testat tidigare så berättar du inte för någon utan bakar dessa chokladsnittar med brynt smör och njuter. Allt som allt tar det max 30 minuter men jag skulle ändå göra dubbel sats om jag var du. Kommer jag att göra nästa gång. Dem smälter i munnen och vilken smak…
Om du mot förmodan inte skulle gilla brynt smör byter du ut det mot vanligt smör vid rumstemperatur.


CHOKLADSNITTAR MED BRYNT SMÖR

En sats ger ca 18 – 20 kakor
Tid: under 30 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Deg:
- 150 g normal saltat smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 msk vaniljsocker
- 1 1/2 msk sirap, ljus
- 3 1/4 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
- chokladlinser
INSTRUKTIONER:
- Börja med att brynta smöret i en kastrull på spisen. Rör i hela tiden så det inte fastnar på botten och bränns fast. När smöret har fått en ljusbrun färg och börjar lukta karamell är det klart. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop alla ingredienser till degen.
- Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till lite.
- Lägg chokladlinserna i en rad i mitten på längderna och tryck .
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Tag ut plåten och låt längderna svalna någon minut innan du skär dem sned i snittar. Använd en vass kniv eller en pizzaskärare.
Har du inte choklad linser kan du dela en chokladkaka i mindre bitar och lägga bitarna i mitten på längderna.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram


FOTO: SIMONA MUNTEAN
Hei 😊 laget disse i går, men de ble tørre og harde, regner med de skal være litt seige? Har aldri brukt brynt smør før og lurer på om smøret var for mykt.. hva tror du?
Mvh Grete Katrine Nasvik
Hej, om smöret är för mjuk då absorberar med mjöl och kakorna kan bli torra. Låt altind smöret kallna helt.