Brownies med karamelltryffel. Det är den ultimata browniebiten. Lyx i en liten chokladkaka. Browniesen är enkla att svänga ihop och att variera, både fyllning och topping. Hittar du inte choklad med karamellsmak i butiken kan du använda annan chokladsort. Browniesen blir goda hur som.


LYXIGA BROWNIES MED KARAMELLTRYFFEL

INGREDIENSER:
En sats ger 20 bitar
Tid: ca 1 timme
Svårighetsgrad: medel
Brownies:
- 200 g smör
- 225 g mörk choklad, hackad
- 2 1/2 dl strösocker
- 4 stora ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2-3 msk bryggd kaffe
- en nypa salt
Karamelltryffel:
- 50 g normal saltat smör
- 1 dl sötad kondenserad mjölk
- 125 g choklad med karamellsmak, Odens chokladknappar
- strössel eller nötter att toppa med
INSTRUKTIONER:
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, ca 22 X 22 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Smällt smör och choklad i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen och tillsätt strösocker. Vispa snabbt till en slät smet. Låt svalna ca 2-3 minuter.
- Tillsätt äggen och vaniljsocker under vispning. Vänd de övriga ingredienserna i smeten och blanda till en klumpfri smet.
- Häll den i formen. Jämna till ytan.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 20–25* minuter. Låt kakan svalna innan du gör tryffel.
- I en kastrull på spisen smält smör och choklad. Ta bort från spisen.
- Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vispa jämt. Låt tryffeln svalna något innan du häller den över kakan. Jämna till ytan och strö över strössel eller nötter.
- Låt kallna och plasta in. Ställ i kylskåpet för minst 2 timmar eller över natten.
- Förvaras kallt i låda med lock.
* Tänk att alla ugnar är olika så tiden i receptet är endast en anvisning. Kakan ska vara helt torr runt kanterna men fortfarande lite mjuk i mitten. Bättre att kakan är undergräddad än övergräddad.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram


FOTO: SIMONA MUNTEAN