Inlägget är i reklamsamarbete med Dansukker
Vilken drömkaka och vilken dröm kombo, päron och choklad. Denna mjuka päronkaka med choklad är smaksatt med Dansukkers Brun Farin som ger kakan en smakrikt karamell- och lakritsaktig smak och gifter sig väldigt bra med chokladsmaken.


MJUK PÄRONKAKA MED CHOKLAD

INGREDIENSER:
Antal: 12 bitar
tid: ca 1 timme
Ingredienser:
- 1 dl osötad kakao
- 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 100 g normal saltat smör rumstempererat
- 2 dl Dansukker Svensk Strösocker
- 1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
- 2 ägg
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 päron skalade, halverade och tunt skivade
- Dansukker Florsocker
INSTRUKTIONER:
- Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
- I en skål blanda kakao , vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
- I en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
- Tillsätt mjölblandningen och vispa jämnt.
- Häll mjölken och vispa jämnt.
- Häll smeten i formen.
- Toppa kakan med päronhalvorna.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
- Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.
- Låt kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram


FOTO: SIMONA MUNTEAN
Skriv gärna oftare för att jag verkligen älskar din blogg. Tack!
Åh vad roligt att du gillar den. Tänker du fler recept eller bara inlägg med tankar och funderingar? Följ gärna på instagram @simonamuntean_ för fler inlägg.
Ha en fin dag!
Simona