I reklamsamarbete med Hemmakväll Sverige
En underbar mandelkaka med syrlig topping. Älskar smaken på Hemmakvälls Stora mjuka blåa men alltså färgen. Helt underbar. Det är lösgodisbit som skapar syran i fyllningen och även den härliga färgen. Enkel att sno ihop och funkar till årets alla fikor!



INGREDIENSER:
En sats ger ca 10 bitar
Svårighetsgrad: lätt
Tid: ca 45 minuter
Betyg: SSSSS+++
Mandelkaka:
- 2 dl vetemjöl
- 2/3 dl mandelmjöl
- en nypa salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 små ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl gräddfil eller fett yoghurt
- 2/3 dl olja neutral i smaken, typ rapsolja
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 200 g Hemmakvälls Stora mjuka blåa
INSTRUKTIONER:
- Heta upp vispgrädde i en kastrull på spisen. Tillsätt godisbitarna och värm försiktigt så inte grädden börjar koka. Rör emellan åt.
- Ta bort från spisen när allt godis har smält. Låt svalna.
- Ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.
- Sätt ugnen på 175 º C och smörja och mjöla en rund form ca 24 cm. Har använt en så kallad Kaiser form som har lite upphöjda kanter när du vänder den färdiga kakan uppochner.
- Blanda vetemjöl, mandelmjöl, salt och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
- I en större skål vispa ägg med strösocker och vanilj.
- Tillsätt gräddfil och olja och vispa jämt.
- Häll i mjölblandningen och blanda jämt.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter beroende på ugn.
- Låt kakan svalna i formen under en kökshandduk.
- Vänd kakan på ett serveringsfat.
- Vispa fyllningen luftigt. Fyll en spritspåse försett med rostyll med fyllningen och toppa kakan.
- Förvaras svalt.
Du kan byta ut godiset mot annan favorit.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN