I reklamsamarbete med Dansukker
Rabarbertider är härliga tider. Sol och värme. Nu är sommaren äntligen här. I samarbete med Dansukker har jag tagit fram en superenkel dessert, cheesecake i glas med rabarberkompott. Kompotten har en nästan syltaktig konsistens, precis som jag vill ha den. Då passar den perfekt även som fyllning i rulltårta eller tårtor. Därför använder jag Dansukker Gelésocker som är en vegetarisk alternativ till gelatin och så mycket enklare att använda. Smaksatt med några jordgubbar och Dansukker Vaniljsocker blir kompotten ljuvligt god.


CHEESECAKE I GLAS MED RABARBERKOMPOTT

INGREDIENSER:
Antal: 6 portioner
Tid: 30 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Rabarberkompott:
- 300 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
- 2/3 dl vatten
- 3 msk Dansukker Gelésocker
- 6 mogna jordgubbar, halverade
- 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Cheesecake:
- 300 g färskost naturell
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 dl Dansukker Florsocker
- 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Garnering:
- 6 st Digestivekex, grovkrossade
- färska myntablad
INSTRUKTIONER:
- Börja med kompotten. Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret.
- Sänk värmen och låt kompotten småkoka/puttra i några minuter till. Kompotten är klar när rabarberna är mjuka.
- Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.
- Lägg färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
- Lägg kaksmulor i botten på serveringsskålar/glas. Skeda eller spritsa på fyllningen och toppa med kall rabarberkompott.
- Garnera med färska myntablad och kexsmulor
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN
Tänker baka rabarber-cheesecake enl receptet på ett annat ställe på bloggen. Hur många ”normalstora” rabarberstjälkar behöver jag ha till kompotten? Har ingen våg. Hoppas någon kan hjälpa.
En härlig blogg den här, som räddat mig så ofta från tråkigheten i coronakarantän. Kommer fortsätta att baka ofta och mycket även efter andra sprutan och återkomma till alla härliga recept här.
Inn