Tack tack tack. Denna rabarbercheesecake tårta blev till tack vare er. Efter livebakningen i veckan började jag fundera på en annorlunda cheesecake. Hade rabarberkompott kvar i kylen och hade precis testat ett nytt recept på tårtbottnar. Alltså vilka tårtbottnar. Underbart goda. Ville få till en annorlunda tårta. Den blev annorlunda och så SÅ god!


RABARBERCHEESECAKE TÅRTA

INGREDIENSER:
Antal: 16 bitar
Tid: 1 timme
Botten:
- 4 ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl Maizena majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
Cheesecakefyllning:
- 600 g färskost naturell
- 1 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl sötad kondenserad mjölk
- 2 dl (ca 200 g) rabarberkompott*
INSTRUKTIONER:
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, 25-26 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanter. Ställ åt sidan.
- Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vit och pösigt. Sikta vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver ner i äggsmeten. Vänd försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
- Häll smeten i formen, och jämna till ytan. Grädda botten i mitten av ugnen för mellan 25-30 min eller till en provsticka kommer ut torr. Låt botten kallna i formen.
- Vispa färskost, vispgrädde och sötad kondenserad mjölk luftigt. Vänd ner kompotten i krämen.
- Dela botten i två och montera tårtan i formen med fyllningen emellan. Ställ kallt.
- Innan servering lossa formen och ställ tårtan på ett serveringsfat. Sikta över florsocker
* Gillar du inte rabarber kan du byta ut rabarberkompotten mot citron- eller passionsfrukt curd. Det blir så så gott!
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram


FOTO: SIMONA MUNTEAN
I’m from the USA and I’m very confused by the measurements … can you please convert them? Also, is “ 1 1/2 dl Maizena majsstärkelse” cornstarch or cornflour? They are two different things here in the US! I really would love to make this, it looks delicious! Google translate isn’t terribly helpful. Thank you so much.
Hi you have to use cornstarch.
Tack för inspirationen, ser gott ut o funderar på någon variant med hallon.
Ja hallon låter gott 🙂
Vad gott, äter du rosbladen med när du garnerar med det?
Hej,
Rosblad är ätbara, ekologiska, men jag brukar plocka bort innan. 🙂
Hej!
Hur kan man göra rabarberkompotten?
Tar du inne vatten också eller bara frukten från kompotten? Jag är lite rädd om det blir mycket vatten på fyllning. Jag tänker att handla nu färsk rabarber och gör som kompott. Hjälp 🙂
Hej Lana, nu har jag länkat i receptet till rabarberkompottreceptet. DEt blir inte vattnigt utan mer syltaktigt.
Mummmms! Måste sluta titta på din hemsida, så mycket jag måste baka – allt ser så gott ut 🤩
Ha ha, tack snälla. 🙂
Är det säkert att jag bara ska dela tårtbotten i två? Min går hela vägen upp till kanten 🤣
Hej, beroende på storlek på form så blir botten olika hög så dela så som det känns bäst för dig, två eller tre. Sen fyller du med cheesecake. 🙂