När tanken var att baka en stor hallongrotta istället för flera små och med brynt smör för den där lilla extra och det blev en kladdkaka istället. Ja du hörde rätt, en hallongrottkladdkaka med brynt smör. Har ingen aning om någon annan har bakat den tidigare men jag kan tänka mig att det kommer bli några kladdkakeentusiaster som kommer försöka sig på. Jag kan varmt rekommendera den om du som jag älskar hallongrottor och kladdkaka.
Jag har fått så många bra namnförslag till kakan så det var verkligen svårt att välja men jag tänker mig att innan du ser kakan ska du veta vad du kan förvänta dig att få så fort du hör namnet.


HALLONGROTTKLADDKAKA MED BRYNT SMÖR

INGREDIENSER:
Obs! Gräddningstiden är endast en anvisning, alla ugnar är olika.
Antal 10 bitar
Tid: 25-30 minuter
Ingredienser smet:
- 150 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Ingredienser topping:
- 2 dl god hallonsylt
- florsocker att sikta över den färdiga kakan
INSTRUKTIONER:
- Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Smält smöret i en kastrull på spisen och bryn det något. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i formen.
- Förgrädda kakan i mitten av ugnen för ca 5-10 minuter så att den får lite yta. Ta sedan ut den från ugnen och klicka sylt i mitten av kakan och sen runt i en spiral (frivilligt). * Strö över ev pärlsocker eller mandelflan.
- Sätt tillbaka formen in i ugnen och grädda ca 15– 20 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.
- Servera riktigt kall!
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram


Hej!
Ska all sylt läggas i mitten av kakan…? 🤔
Vänligen
Helena
Hej,
Jag antingen i en klump som du brer utåt på kakan eller som en spiral.
Hej, går det bra att frysa kakan?
Tänkte ta med till midsommar🌼
Hej, absolut fungerar jättebra. 🙂
Tack 😊
🙂