Neapolitan glass är sånt du hittar utomlands, en smörgåsglass i tre olika smaker, choklad, jordgubb och vanilj. Tänker jag på den så känns det som sommaren snart ska komma även om det ligger fortfarande snö på marken och det blir kolsvart redan kl 15. Jag var bara tvungen att testa den i dessertformat, neapolitan mousse i glas. En enkel och snabbgjord dessert som inte kräver ugn. Dekorerat med färska jordgubbar och ätbar guldpulver för den där lilla extra. Perfekt att fira in det nya året med.


NEAPOLITAN MOUSSE I GLAS

INGREDIENSER:
En sats ger 4 portioner
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: superlätt
Ingredienser chokladmousse:
- 200 g färskost naturell
- 150 g ljus eller mörk choklad smält i mikro
Ingredienser jordgubbsmousse:
- 200 g färskost naturell
- 1 dl jordgubbssylt
Ingredienser vaniljmousse:
- 200 g mascarponeost
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 – 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Dekorering:
- 4 finkrossade Digestive kex
- 4 msk slät jordgubbssylt
- 4 delade färska jordgubbar
- citronmeliss blad
INSTRUKTIONER:
- Vispa lätt färskosten och blanda väl med den smälta chokladen. Fördela i 4 stora glas. Strö över Digestivekex smulorna.
- Vispa färskosten och blanda väl med jordgubbssylten. Fördela i glasen. Ringla över jordgubbssylt.
- Vispa mascarponeosten och tillsätt vispgrädden under fortsatt vispning. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Fördela i glasen.
- Toppa med färska jordgubbar och citronmeliss precis innan servering.
- Sikta ev ätbar guldpulver och strö över hyvlad choklad.
- Förvaras kallt till servering.
Som sagt en mycket enkel dessert som faller de flesta in i smaken. Byt ut jordgubbssylten mot hallon eller blåbär och Digestivekexen mot Oreo. Urgott!


FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram