GLUTEN OCH SOCKERFRI NO-BAKE SAFFRANSPAJ

no-bake saffranspaj

Inlägget är ett reklamsamarbete med Barebells

Julen knacka på och med allt ståhej som följer är det bra att kunna spara lite tid. Denna no-bake saffranspaj svänger du ihop på nolltid när ugnen ändå är upptagen med annat. Med tanke på hur mycket vi (här syftar jag förstås på mig själv) ändå stoppar i oss under julledigheten är det skönt att veta att pajen är gluten och framför allt sockerfri. 

no-bake saffranspaj
no-bake saffranspaj

NO-BAKE SAFFRANSPAJ

INGREDIENSER:

En sats ger ca 8-10 bitar
Tid: ca 20-30 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: superlätt

Ingredienser pajskal:

  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl Tyngre proteinpulver kladdkaka
  • 12 dadlar urkärnade
  • 2 msk kokos fett 
  • 1 msk kakao
  • 1 Barebells Brownie Core protein bar

Ingredienser fyllning:

  •  430 ml Barebells Vanilla milkshake
  • 2 msk maizena mjöl
  • 1 1/2 tsk gelatin (ersätt den med 2 1/2 tsk Agar agar för vegetariskt alternativ)
  • 1 kuvert saffran
  • 1 dl frysta tranbär och citronmeliss till garnering
INSTRUKTIONER:
  1. Smörj en form (ca 20-22 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.
  2. I matberedaren mixa alla ingredienser till pajskalet till en grynig och blöt massa.
  3. Tryck i botten och upp på kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Jämna till ytan.
  4. Ställ i frysen tills du har gjort fyllningen.
  5. Blanda gelatinpulver med lite kallvatten och låt svälla i ca 5 minuter.
  6. I en kastrull på spisen blanda milkshake och maizena. Koka upp på medelvärme, rör om då och då.
  7. Koka upp och sen låt småkoka i ca 1 minut. Rör om hela tiden så den inte fastnar i botten på kastrullen.
  8. Vispa gelatinen i fyllningen och ta bort från spisen.
  9. Låt fyllningen svalna lite, rör i då och då så det inte bildas en skorpa. Häll fyllningen i pajskalet.
  10. Slå lite lätt pajen i bordet så du får bort ev luftbubblor. Alltså jag menar inte du ska slänga i väggen utan lyft formen någon cm från bordet och släpp. Upprepa ett par gånger. 
  11. Ställ pajen kallt i minst 4 timmar.
  12. Garnera pajen innan serveringen.

X
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.