Choklad och jordnötssmörrutor som smälter i munnen. Superenkelt att göra och så så goda. Dessa är ett måste för alla jordnötssmör fantaster.
Kanske inte de vackraste rutorna, färgen ger mig smårysningar om jag ska vara ärlig, men så så goda. Ringlade lite ljus choklad över i hop om att göra dem snyggare men det blev inte mycket till räddning. Tog i alla fall med till jobbet hela plåten och dessa försvann snabbare än du kan räkna till 20. Så goda är dem.


CHOKLAD OCH JORDNÖTSSMÖRRUTOR

INGREDIENSER:
En sats ger 16 bitar
Tid: ca 50 min
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser bas:
- 3 dl vetemjöl
- 1/4 dl kakao
- 1 1/4 dl florsocker
- 115 g normal saltat smör
Ingredienser jordnötsfyllningen:
- 3 dl jordnötssmör
- 100 g färskost
- 3 stora ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpasta
- 1 1/2 dl vetemjöl
INSTRUKTIONER:
- Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Placera vetemjöl, kakao och florsocker i en stor skål och blanda väl.
- Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i ca 10-15 minuter. - Vispa alla ingredienser till fyllningen i en stor skål.
- Häll fyllningen över den delvis bakade kakbotten och baka i ytterligare 20-25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat.
- Kyl helt, skär i rutor och sikta eventuellt över florsocker innan servering.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram


FOTO: SIMONA MUNTEAN
Ska smöret smältas? Körde det i matberedaren och det blev väldigt smuligt ☺️
Hej,
Nej smöret ska inte smältas innan. Även om degen är smulig ska den gå ihop när du trycker den ner i formen.