Rabarberkompott med jordgubbar och vanilj, bara en hint. Så enkelt att göra och så gott. tror min kompott blev klar på 15 minuter. Den är verkligen så god att du vill bara ta en sked, sätta dig i soffan och skedda i dig tills du når botten på burken. Känns ganska så nyttig eftersom den innehåller mindre socker. Och kolla in de härliga färgerna som piggar upp vilken dag som helst. Hade en riktigt jobbig fredag förra veckan, fy sjutton, och bara stå i köket och fota rabarberkompotten gjorde underverk för min själ. Det går inte att vara annat än glad av dessa färger.
Du kan äta den tillsammans med vaniljglass, värm den lite så blir det perfekt, eller använda som fyllning i en tårta. Det kommer jag göra, snart.


RABARBERKOMPOTT MED JORDGUBBAR OCH VANILJ

INGREDIENSER:
En sats ger ca 400 g kompott
Tid: 15 min
Svårighetsgrad: superenkelt
Ingredienser:
- 600 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
- 1 dl vatten
- 4-6 msk strösocker
- 6-8 färska jordgubbar grovt hackade
- 1 tsk DrOetker vaniljpasta eller en äkta vaniljstång
INSTRUKTIONER:
- Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljpasta. Om du vill ha syrligare kompott använd mindre mängd strösocker.
- Sänk värmen och låt kompotten småkoka/puttra i några minuter till. Kompotten är klar när rabarberna är mjuka.
- Häll upp i rena burkar och sätt på lock på en gång.
- Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.

