CHARLOTTE RUSSE MED VANILJ- OCH HALLONMOUSSE

charlotte russe med vanilj- och hallonmousse

Inlägget är ett reklamsamarbete med Dr.Oetker

Charlotte Russe med vanilj- och hallonmousse, en no-bake tårta till alla tillfällen. Så enkelt att göra, utan ugn och utan krångel med att baka bottnar. Använd Ladyfingers kex och fyll tårtan med len vanilj- och hallonmousse. Vaniljmoussen är gjort på äkta ekologisk vanilj, en nyhet i bakhylan. Vaniljpastan är gjort av äkta vaniljstänger och 1 tsk motsvarar en stång. Den går under varumärket Taylor & Colledge och som Dr.Oetker förvärvade redan 2015.  Jag älskar vanilj och denna är perfekt till bakning. Supersmidigt att använda och doften, ja doften är gudomlig.

charlotte russe med vanilj- och hallonmousse
charlotte russe med vanilj- och hallonmousse

CHARLOTTE RUSSE MED VANILJ- OCH HALLONMOUSSE

charlotte russe med vanilj- och hallonmousse
INGREDIENSER:

En sats ger 8 portioner
Tid: ca 30 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++++

Ingredienser vanilj- och hallonmousse:

  • 100 g frusna hallon
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk färsk citronsaft
  • 1 msk gelatin
  • 5 dl grädde
  • 6 msk florsocker
  • 1 tsk Dr.Oetker vaniljpasta

Ingredienser sirap:

  • 2 dl varmt vatten
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 1 msk socker

Till montering och garnering:

  • 1 ½ paket Savoiardikex så kallade Lady fingers
  • 1 dl grädde
  • 2 dl färska hallon och myntablad
  • ev ätbara blommor
INSTRUKTIONER:
  1. I en medelstor kastrull kombineras hallon och strösocker. Koka upp sen tills du får en syltkonsistens. Ta bort från spisen och sila bort kärnorna, tryck bären med en sked för att extrahera så mycket hallonsaft som möjligt.
  2. I hallonsåsen, rör i 2 msk citronsaft. Låt den svalna till rumstemperatur.
  3. Blanda alla ingredienser till din sirap. Denna kommer du att pensla insidan av kexen med. Alltså den sidan som ligger mot moussen.
  4. Täck väggarna på din form med plastfolie. Placera kexen runt om i formen. Trimma ev kexen så dem passar in. Pensla kexen med sirap. Sprid 1 1/2 msk hallon över kakan. Ställ åt sidan.
  5. Lägg gelatinen i 3 msk kallt vatten och låt den svälla i ca 5 minuter. Vispa grädde med 6 msk florsocker och vanilj pasta på hög hastighet till hårda toppar. Värm gelatinen i mikro ca 10 sekunder åt gången, tills den har smält. Vänd den i grädden. Fördela gräddblandningen lika i två skålar.
  6. När hallonsirapen är vid rumstemperatur, vänta inte alldeles för länge eller det kommer att tjockna och bli svårt att blanda, vänd den i den ena skålen med grädde. Blanda till en jämn mousse. 
  7. Häll vaniljmoussen  inuti formen. Toppa med en kexbotten som du penslar med sirap, strö över hallon samt häll över hallonmousse. Täck med kex hela ytan och sen med plastfolie och kyl i 3 timmar eller över natten.
  8. Vispa grädden till garnering.
  9. Vänd tårtan på ett serveringsfat. Ta bort all plast.
  10. Toppa med grädde, hallon och myntablad.

Tårtan är monterad i en skål därför den koniska formen. Den håller sig färsk i 3-4 dagar i kylskåp. Du kan byta ut hallon mot andra bär eller choklad. Hemma har den blivit en favorit, försvann redan första dagen. 
charlotte russe med vanilj- och hallonmousse
charlotte russe med vanilj- och hallonmousse
charlotte russe med vanilj- och hallonmousse
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.