Inlägget är i samarbete med Barebells
Vaniljmousse. Här pratar jag verkligen om en enkel dessert fri från gluten, mjölk och socker som du svänger ihop på nolltid. Enkelt för att det behövs endast fyra ingredienser. Superenkelt för det tar dig endast 20 minuter på sin höjd. Sen fyller du dina jaar med vaniljmousse varvad med protein bars och färska hallon så har du en lyxig dessert på nästan nolltid.


VANILJMOUSSE MED BAREBELLS NYA WHITE CHOCOLATE ALMOND BAR OCH FÄRSKA HALLON

INGREDIENSER:
En sats ger 4 portioner
Tid: ca 20 minuter
Svårighetsgrad: superlätt
Socker- och laktosfri, vegetarisk
Ingredienser mousse:
- 5 dl Barebells Vanilla milkshake
- 3 tsk gelatinpulver (ersätt med Agar agar för en vegetariskt alternativ)
- 2 bars White chocolate almond hackade
- 250 g färska hallon
- citronmeliss eller mynta till garnering
INSTRUKTIONER:
- Lägg gelatinen i kallt vatten för att svälla för ca 3-4 minuter.
- Mikra gelatinen för ca 10 sekunder, tills den smälter.
- I en skål med höga kanter häll Barebells Vanilla milkshake.
- Under vispning häll den smälta gelatinen i ett tunt stråle.
- Vispa luftigt och ställ kallt ev några minuter.
- I fyra glas eller burkar varva hallon och hackad bars med mousse.
- Toppa med mer hallon och White chocolate almond.
- Garnera med färsk citronmeliss eller mynta.
En perfekt dessert på mindre än 30 minuter och som passa alla mjölk och glutenallergiker. Den är sockerfri så den passar definitivt mig.

FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram