Det är sommar i luften och i sinnen mina vänner. Solen skiner, fåglarna kvittrar och blommor och buskar väcks till liv. Vilken härlig känsla och nästan en perfekt dag. Vet ni vad som gör dagen perfekt och till den bästa på länge? En bit no-bake citron maräng paj med Oreobotten.
En fräsch dessert, nästan svalkande, om man får säga så, både sötsyrlig och chokladig samt smörig på samma sätt. Den svänger du ihop på nolltid och du behöver varken ugn eller spis, bara en mikro. Den kan göras med citron eller andra citrusfrukter. Du som har hängt här på bloggen ett tag vet att jag inte är en större fan av citrondesserter men denna blev jag verkligen förtjust i. Den smakar inte så surt och inte för mycket citron. Tror att kondenserade mjölken gör underverk. Ingen ide att försöka beskriva den mer ingående utan jag tycker du ska prova själv.


NO BAKE CITRON MARÄNG PAJ MED OREOBOTTEN

INGREDIENSER:
Ensats ger en paj, ca 20 cm, 8-10 bitar
Tid:
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSS+++
Ingredienser skal:
- ca 25-30 Oreo kex ( vill du inte ha Oreos använd Marie eller Digestive kex)
- 12 msk smält smör
Ingredienser citronfyllning:
- 4 äggulor
- 1 burk sötad kondenserad mjölk
- 1 dl pressad citronjuice
- skal från 1/2 citron
- 1 msk vaniljsocker
Ingredienser maräng:
- 4 äggvitor
- 2 dl strösocker
- riven skal av 1/2 citron
- citronmeliss eller myntablad
INSTRUKTIONER:
- Finhacka kexen i matberedaren.
- Tillsätt smält smör och mixa till en grynig massa.
- Tryck kexmassan med backsidan av en matsked i botten och upp mot kanterna på en pajform med löstagbar botten.
- Ställ formen i frysen så skalet stelnar.
- Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. ’
- Tillsätt citronjuice.
- Rör om snabbt och fyll formen på en gång , krämen stelnar väldigt snabbt.
- Blanda äggvita och socker i en värmetålig skål.
- Ställ i sjudande vattenbad och vispa tills smeten är tjock och allt socker är upplöst.
- Temperaturen ska bli ca 70 grader.
- Fortsätt vispa tills marängen är rumstempererad, ca 10 min.
- Bred eller spritsa ut marängen direkt på pajen.
- Bränn med brännare till gyllene färg.
- Dekorera med riven citronskal och citronmeliss eller myntablad.

