


NO BAKE OREOPAJ MED VIT CHOKLAD OCH MATCHA
Tid: 20 min (plus 1,5 – 2 timmar i kylskåpet för att stelna)
Serverar: 12 bitar
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++++
Ingredienser Oreoskal:
- 300 g Oreokakor finkrossade
- 115 g smör smält
Choklad och matcha fyllning:
- 2 dl vispgrädde
- 175 g vit choklad
- 2 msk matcha pulver + 2 msk vaniljpulver typ marsán
- 60 g smör
Att dekorera:
- ca 4 eller 5 hackade Oreo-kakor
- chokladbitar
- Oreosmulor
- Siktat matcha pulver
- Instruktioner:
Instruktioner:
- Finkrossa Oreo i matberedare eller för hand.
- Häll smält smör över kexen och kör ett par sekunder i matberedaren tills allt har blandats.
- Tryck i en pajform med löstagbara kanter eller botten. Ställ kallt under tiden du förbereder fyllningen.
- Heta upp grädden till nästan kokpunkten.
- Häll i hackad choklad och smör och låt stå ett par minuter.
- Rör i fyllningen tills smör och choklad har lösts upp och du får en jämn och fin kräm.
- Blanda matcha och vaniljpulver med lite varm kräm och rör ordentligt. Blanda i resten av krämen.
- Häll den över Oreobotten och släta till ytan.
- Garnera efter tycke, t ex med Oreo bitar eller smulor och chokladknappar.
- Ställ kallt ca 2 timmar eller över natten tills fyllningen har stelnat.
Du behöver ingen ugn eller spis, klarar dig med en mikro och den blir klar på mindre än 30 minuter. Om ni frågar mig är denna rena drömdesserten. Att den innehåller Oreo och massa vit choklad är bara plus i kanten. Smaken är gudomligt precis som C beskrev den. Lätt att frakta, då jag tog med mig pajen först till jobbet och sen hela vägen till Lidingö. När vi tog fram den för att servera till kaffe hade inte en smula gått sönder. Viktigt att den står kallt och antar att använda en form med löstagbar botten gör sitt också. Prova gärna och glöm inte lämna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.
Nedan ser ni en bild på min nya matberedare som kommer sättas på prov snart igen när jag ska baka mördegskakor.

