



***For recipe in English scroll down!
SAFTIGASTE KANELBULLARNA
- 10 g färsk jäst
- 250 g mjölk
- 250 g vetemjöl Salt å kvarn
- Fördeg från dagen innan
- 600 -700 g vetemjöl special
- 250 g mjölk
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vanilj
- 1 tsk havssalt
- 150 g rörsocker
- 150 g smör (halvera eller uteslut saltet om du använder normalt saltat smör)
- 150 g smör rumstempererat
- 150 g socker
- 3-4 msk malen kanel
- ev 1-2 msk vetemjöl ( så inte fyllningen rinner ut ).
- Blanda alla ingredienserna till fördeg, täck över med kökshanduk eller lock och ställ bunken i kylskåpet för minst 12 timmar. Fördegen klarar sig i kylskåpet upp mot 48 timmar.
- Blanda alla ingredienserna till degen i assistent eller en stor bunke. Börja med 600 g mjöl. Blanda till en slät men elastisk deg.
- Ställ degen på en sval plats att vila i 30 – 60 minuter om inte flera timmar. Jag ställde min i kylskåpet för en timme.
- Rör alla ingredienser till fyllningen till en slät pasta.
- Kavla ut degen till en rektangel ca 80 X 40 cm. Bred på fyllningen och vik sen från båda ändena av degen mot mitten, omlott. På det sättet får du tre lager på varandra. Kavla ut degen till en rektangel ca 50 X 30 cm och skär i ca 2 cm breda remsor. Snurra remsorna till en bulle och lägg på plåt på bakplåtspapper.
- Ställ plåten i den avstängda ugnen och låt bullarna vila i 7-8 timmar om inte längre. Mina fick vila i ugnen under natten.
- Ta ut plåten och sätt ugnen på 200º. Antingen penslar du bullarna med uppvispad ägg och strör över pärlsocker innan gräddningen eller gräddar bullarna först och sen penslar med sockerlag.
- Jag penslade bullarna direkt efter gräddning med sockerlag gjort på 1/2 dl vatten, 1/2 dl socker och 1 tsk vanilj. Koka till sirap, när sockret har löst upp sig är den klar. Pensla direkt på bullarna så fort du tar ut dem ur ugnen.



Time: take your time
Rate: SSSSS+++++
- 10 g of fresh yeast
- 250 g milk
- 250 g flour
Mix all the ingredients to a smooth dough, cover with a kitchen towel or lid and place the bowl in the refrigerator for at least 12 hours. Pre dough manage in the refrigerator up to 48 hours.
- Pre dough from the day before
- 600 -700 g bread flour
- 250 g milk
- 1 teaspoon ground cardamom
- 1 teaspoon vanilla
- 1 tsp sea salt
- 150 g cane sugar
- 150 g butter (take only half salt if you use normally salted butter)
Mix all ingredients in kitchen aid or a large bowl. Start with 600 g of flour. Mix to a smooth but elastic dough.
Place the dough in a cool place to rest for 30-60 minutes if not several hours.
I put mine in the refrigerator for one hour.
- 150 g butter, softened
- 150 g sugar
- 3-4 tbsp ground cinnamon
- ev 1-2 tbsp flour (so the filling doesn’t run out)
Stir all the ingredients for the filling to a smooth paste.
Roll out the dough into a rectangle about 80 x 40 cm. Spread the filling, and then fold from both ändena of the dough toward the center, overlapping. That way, you get three layers on each other. Roll out the dough into a rectangle about 50 x 30 cm and cut into 2 cm wide strips. Swirl the strips into a bun and place on sheet of wax paper. Set the plate in the switched-off oven and let the buns rest for 7-8 hours, if not longer. My allowed to rest in the oven overnight.
Remove the plate and turn the oven to 200º.
Either you brush the buns with weggwash and sprinkle with pearl sugar before baking or baking the buns first and then brush with syrup.
I brushed my buns immediately after baking with sugar syrup made from 1/4 cup water, 1/4 cup sugar and 1 teaspoon vanilla. Boil the syrup, when the sugar has dissolved, it is ready to use.
Brush buns as soon as you take them out of the oven.
Thank you for stopping by. Enjoy!