SPRÖDA CHOKLADKAKOR

glutenfria frallor

SPRÖDA CHOKLADKAKOR

Print

SPRÖDA CHOKLADKAKOR


Sega och spröda kakor med chokladkolakräm som går utmärkt att frysa in och ta fram vid behov. Min dotter älskar de. Hon kallar dessa för ”perfekta kakor till ett glas kall mjölk”. Sist bakade jag till jul med saffran i och nougat. Mums.

  • Author: foodies.host
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 20
  • Yield: 24

Ingredients


200 choklad


1,25 kondenserad sötad mjölk


1 kokosfett


175 smör


1 vaniljsocker


150 brunsocker


330 mjöl


lite mjölk

Instructions


Sätt ugnen på 175ºC.


Vispa smör med vanilj och brun farin.


Blanda i mjölet och lite mjölk tills degen håller ihop.


Dela degen i tre delar och låt den svalna medan du förbereder chokladkrämen.


Blanda chokladen, kondenserad mjölk och kokosfett på spisen tills chokladen smälter. Låt svalna.


Lägg en bit deg mellan bakplåtspapper och kavla till en rektangel.


Bred chokladkräm på degen och rulla ihop från långsidan.


Flytta rullen till en plåt klädd med bakplåtspapper.


Upprepa med resten av degen.


Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills de får lite färg.


Låt kakorna svalna helt innan du pudrar dem med florsocker och skär i bitar.


Du kan frysa in rullarna hela och pudra med florsocker samt skära i bitar direkt innan servering, efter att de tinats upp.

Did you make this recipe?

Share a photo and tag us — we can’t wait to see what you’ve made!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.