back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLAD FUDGE

  • 40 personer

Mintsmak är inte min favorit när det kommer ihop med mörk choklad men pratar vi mjolk choklad då är det en annan sak. Så jag var bara tvungen att testa choklad fudge med en gnutta mint och mandelflarn. Himmelskt gott till 1:a Advent.

Hur

Instrutioner

1.

Smält choklad över vattenbad. Ta från spisen och blanda i kondenserad mjölk. Vänd i mandel försiktigt.

2.

Häll den varma fudgen som nu har blivit ganska tjock i en bakplåtspapper bekrädd form, ca 20X30 cm. Ställ fudgen kallt. Skär i bitar och förvara svalt i en burk med lock.

Ingredienser

Ingredienser

400 g choklad av bra kvalite i mindre bitar (ljus eller mörk)

394 g ( en burk) kondenserad sötat mjölk

1-2 dl mandelflarn

några droppar essens (apelsin, mint..)

(Jag byte ut 2 rutor mjölkchoklad mot 2 rutor mintchoklad och det blev perfekt)