back-button

Simona Muntean

Picture of the author

A perfect mess - En tårta med allt och lite till

En hög tårta med saftiga One Bowl chokladbottnar, cream cheese frosting, rabarbercurd, rinnande choklad ganache, bränd italiensk maräng, kaksmulor, chokladdekorationer, rispuffar och körsbärsblommor i sockerpasta.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 150º. Olja och mjöla dina formar. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna.

    2.

    Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter. Lägg i ägg, buttermilk och olja och vispa slät.

    3.

    Vispa i sist det kokta vatten. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Smeten är väldigt rinnig.

    4.

    Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter eller gör tandpetartestet.

    5.

    Låt kakorna svalna under en kökshandduk innan du tar ut dem ur formarna. Låt dem kallna helt på galler.

    6.

    Vispa färskosten och häll vispgrädde lite i taget under fortsatt vispning. Tillsätt florsocker, ca 1/2 dl åt gången. Färga eller smaksätt frosting sist.

    7.

    Montera tårtan med cream cheese frosting emellan. Bred rabarbercurd på en chokladbotten innan du lägger på cream cheese.

    8.

    Förbered italiensk maräng och ganache. Häll en tredjedel av ganachen på tårtan och stryk utåt mot kanterna. Låt chokladen stelna lite och dekorera tårtan.

    Ingredienser

    4,75 dl mjöl

    4,75 dl socker

    1,75 dl mörk kakao

    2 tsk bikarbonat

    1 tsp salt

    2 stora ägg

    2,4 dl buttermilk

    2,4 dl rapsolja

    1 1/2 tsk vanilla

    2,4 dl kokt vatten

    400 g Philadelphia ost

    1 dl vispgrädde

    3-4 dl florsocker

    2,5 dl strösocker

    0,6 dl vatten

    0,5 tsk tartar

    4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor äggvitor

    150 g mörkchoklad

    1 dl vispgrädde