Marshmallowfondant

Det som benämns mmf i bakvärlden. Doftar gott och smakar …mmm marshmallows. Mycket godare än sugarpaste (sp) och mycket lättare att lyckas med tycker jag.
Detta recept har jag fått av en bakvän och kommer inte göra annat. Det är klockrent, blir perfekt men se till att du väger dina ingredienser noga och använder all florsocker och rätt märke marshmallows.
Ta en titt på Ann’s fb sidan Flickorna i köket, hon arbetar nästan bara med mmf. Underbara skapelser.

♥ Marshmallowsfondant ♥
Det blir en sats på ca 1 254g

Ingredienser

  • 400 g marshmallows Eldorado ( finns på Willys eller Hemköp ) eller ICAs egna
  • 1 msk eller 20 g kokosfett
  • 2,75 msk vatten
  • 880 g florsocker
  • ev pastafärg
I en plast skål lägg maschmallows med vatten och kokosfett. Micra 30 sekunder i taget. När dem har smält blanda med en slev, blanda ordentligt. Ska du färga mmf från början får du göra det nu innan du blandar med florsocker. Ta några droppar av den önskade färgen, gelefärg eller pastafärg och blanda ordentligt.
I köksassistenten häll allt florsocker och sen dem smälta marsgmallowsen. Kör den tills den blandas väl.
Det ska se ut som mjukglass och konsistensen är som en kletig tuggummi. Tror inte jag behövde köra den i assistenten längre än 3-4 minuter. Du ska kunna blanda för hand men det tar längre tid och det kräver lite tålamod för den blir kletig som sagt.
Se till att du smörjer plastfolie med lite olja eller kokosfett innan du häller mmf på. Plasta in den ordentligt och låt den vila i rumstemperatur minst 6 timmar, helst över natten. Självklart kan du låta den vila längre.
Som ni ser så har jag precis gjort en dubbelsats, blev 2 514 g mmf för att vara mer exakt. Jag kommer använda den om 4 dagar. Hoppas den kommer räcka att täcka tre tårtor, en rund 20 cm och två fyrkantiga på ca 40X30 cm.
Det får vi se.
Det är viktigt att du knådar mmf mjuk när den ska användas. Kan t o m micras ett par sekunder om den är för hård från början. Jag tycker det går bättre att knåda med handskar på, vinylhandskar. Micrar ett par sekunder, tar lite kokosfett på mina handskar och sen knådar och knådar och drar. Det hår ganska fort att få den mjuk och elastisk.
Använd potatismjöl eller maizena när du ska kavla den sen.
Denna tårta är täckt med mmf gjort efter detta recept.
Jag gillar att den blir så vit och framförallt så lätt att täcka tårtorna med, den spricker inte. Den är också god i smaken och inte lika söt som sp.
Dekorationer har jag ännu inte fått till i mmf. Enligt mina expert vänner ska man ta lite mindre vatten om man ska modellera med den. Får testa någon gång.
Tack Ann och Anki för receptet 😉
Betyg SSSSS++++

4 comments / Add your comment below

  1. Hej! Tack för ett sånt bra recept, kan man använda den här direkt på grädde eller ska man helst låta bli?

  2. Hur länge håller den?? Hur förvaras den ev längre tid?? Fick över en hel del o ska göra en tårta om en vecka men vet inte om den håller så länge 😅

    1. Hej, se till att plasta in den ordentligt och förvara i rumstemperatur. Går även att värma den lätt innan användning, micra ett par sekunder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.