Powered by Jasper Roberts - Blog
Rabarberrecepten som du inte vill missa

Print Friendly and PDF
R
abarber säsongen är här för att stanna. Ett bra tag till i alla fall. Trots att vintern inte ville lämna oss och beredda plats åt våren. Vi hade värsta väderomslag i Stockholm i två dagar i början på denna vecka. Snöstorm, snöblandad regn, dagstemperatur på lite över noll grader på dagen. Och som det inte var tillräckligt för att få den mest lugna och sansade personen att tappa förståndet hade vi fått lite hagel på det också. Men igår, fredag, vände det och kylan blev mindre bitande och det blev mindre blåst. Idag är solen höst upp och värmer så där lagom.
 
Men nu ska vi inte prata väder utan bakning, mitt favorit ämne. Bakning och rabarber. Har ni tänkt att man äntligen älskar rabarber eller hatar smaken. Hata kanske är en för stark ord men att man inte alls gillar och kan tänka sig äta. Hur många av er älskar rabarber? Ganska onödig fråga eftersom man inte går in och läser ett blogginlägg om någonting man inte gillar. Eller gör man det? 
 
Nu får jag skärpa mig och återgå till rabarber och allt underbart gott man kan baka med denna syrliga grönsak.
 
Eftersom rabarberna är så syrligga kräver ofta recepten mycket socker för att kompensera det så att baka nyttigt med rabarber kan vi nästan glömma. Jag har i alla fall inte hittat något nyttigt och sötat på ett naturligt sätt och som innehåller rabarber men  men... Jag är en sökare så än har jag inte gett upp hoppet.
 
Nedan hittar ni en samling med några smarrigheter, ett fåtal av oändligt många olika recept och sätt att baka med rabarber på. Klicka på namnet eller på bilden för att komma till receptet.
 
1. Vad säger ni om en långpanna med dessa sega rabarberrutor som Systrarnas drömmar bjuder på?
 
2. Annars kan ni baka Jess somriga kaka med jordgubbar och rabarber som är så där lagom kladdig i mitten.
 
3. Cake by Mary har gjort rabarberdessert som påminner om rabarberpaj men i portionsglas, ljuvliga skapelser toppade med italiensk maräng.
 
4. Sen har vi rabarberkladdkakemuffins som frufe.blogg.se fick iden till. Udda eller kanske inte...?
 
5. Själv tyckte jag hade hittat min favorit i rosrabarberkaka, men det var innan jag blev galen i rabarber galette .
Vad tycker ni? Kommer ni att testa något av recepten? Jag vill själv testa alla och jag vet att så småningom kommer jag definitivt göra det.
FOTO: SIM🖤NA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck mytaste.net Matklubbens Topplista 037jhDBf