Powered by Jasper Roberts - Blog




Pots de Crème med vanilj och bränd maräng

Print Friendly and PDF
Pots de Crème med vanilj och bränd maräng
O
troligt god efterrätt i portionsformar, eller rättare sagt som namnet antyder, i  små burkar, glas eller jar. Att jag inte har gjort det tidigare...men bättre senare än aldrig. Väldigt praktiskt när du har fest för många.
Enligt de flesta recepten ska man grädda formarna i ugnen i vattenbad men just detta är en enklare variant som inte kräver ugn, som du svänger ihop på ca 15 minuter, bokstavligen. 
Piece of cake eller hur? Upps...
Pots de Crème med vanilj och bränd maräng 2
Pots de Crème med vanilj och bränd maräng 3
 

POTS DE CRÈME MED VANILJ

En sats ger 4 portioner
Tid: ca 15 minuter + minst 2 timmar i kylen
Svårighetsgrad: lätt
Glutenfri
Betyg: SSSSS++++
 
Ingredienser kräm:
  • 3 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljpasta, bourbon vanilj eller en hel vaniljstång skrapad
  • 3 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 5 äggulor
Ingredienser topping och dekorering:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk creme de tartar eller lite citronsaft
Instruktioner:
  1. Vispa äggulorna i en kastrull 
  2. I en annan kastrull blanda resten av ingredienserna och värm på medelvärme till det nästan börjar koka. 
    Rör då och då.
  3. Häll den varma gräddmjölken i en tunn stråle över äggulorna. Vispa kontinuerligt.
  4. Ställ kastrullen med krämen på spisen, på medel värme och sjud tills krämen tjocknar, ca 10 minuter.
  5. Ta bort från spisen och låt stå ca 10 minuter innan du häller upp i portionsformarna.
  6. Låt dem kallna innan du ställer formarna i kylskåpet.
  7. Innan servering vispa äggvitorna till hård skum.
  8. Tillsätt tartar eller citron saft och sen strösockret under fortsatt vispning.
  9. Fyll en spritspåse med marängen.
  10. Spritsa toppen på varje portion med maräng och bränn av med en brännare. 

Vill du inte toppa med maräng kan du alltid ta frukt och bär, karamellsås och flingsalt eller grädde. Jag tycker att krämen som inte är så söt passar utmärkt ihop med marängen och sen älskar jag att spritsa och bränna...Ha ha ha låter hemskt men ni förstår vad jag menar.
Pots de Crème med vanilj och bränd maräng 4
Pots de Crème med vanilj och bränd maräng gluttenfria
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram 💕

Kommentarer

Marie

Postad den

Å va gott det ser ut! Vilka fina bilder! Jag älskar också att baka:)

Svar: Tack så mycket Marie. Visst är det roligt att baka? :)
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck mytaste.net Matklubbens Topplista 037jhDBf