Powered by Jasper Roberts - Blog
Nytt boende till mina växter

Print Friendly and PDF
Inlägget är ett samarbete med Vexthuset.com

 
O
h vad jag längtar till våren och till sommaren. Det kommer blir så mycket bakning och vilka bilder. Fler timmars ljus och sen så mycket grönska och blommor att ha med till bilderna. Förra året planterade jag lite växter och vårblommor ute på min uteplats och även en bit ifrån. Tanken var att ha lite att plocka in vid mina fotograferingar. Men då när vädret inte blev bra och när vintern och kylan hade bestämmer sig för att komma tillbaka typ så där i slutet på april eller början på maj ( och det är mer regel än undantag ) då blev det inte mycket som överlevde fram till blomningstid eller sommaren. 
Det hände faktiskt mig förra året och om jag minns rätt även året innan.
 
Men nu i år, när jag ändå planerar att vara hemma nästan hela våren och sommaren, tänker jag skaffa mig ett växthur i miniformat för balkongen och varför inte för uteplatsen. Då kommer jag att kunna ha mina blommor hela sommaren och en bit in på hösten. Fördelen är att jag kan börja så långt innan värmen kommer.
 
Vexthuset.com har otroligt bra produkter och lösningar för alla olika boendeformer och planlösningar samt storlek och behov.
 
Jag kommer starta med några lådor på köksfönstret i ett miniväxthus, eller flera,och när mina sticklingar har fått lite fotfäste kommer jag flytta ut dem till större krukor till växthuset på balkongen. Där har jag eftermiddagssol.
Tyvärr ligger uteplatsen i nordligt läge och på grund av en jättestor ek framför, finns knappt något ljus eller värme alls. Men när växterna har blivit större och kraftigare kommer jag kunna flytta dem till balkonglådor och stora fina krukor eller amplar och dem får gärna pryda min uteplats och balkong.  
 
 
Sen blir det super bra att kunna smygga ut och plocka några blommor eller blad när jag ska fota till recept till bloggen. Ni som har följt min blogg ett tag har förstått att jag ÄLSKAR  blommor och grönska.
 
 
 
 


FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram 💕

Kommentera här


Mat och Dryck mytaste.net Matklubbens Topplista 037jhDBf