VINNARE AV SVERIGES VACKRASTE TÅRTA 2017

Holy Moly!
Jag vann. Sveriges vackraste jordgubbstårtan 2017 utsett i en tävling anordnad av Vin och Matguiden på Instagram. MIN tårta, min enkla nakna jordgubbstårta. Av dryga 70 bidrag valdes fyra finalister. Allt som började bara som en skoj grej att ”testa om min tårta ens kommer med i finalen”, till att faktiskt komma till finalen. Sedan hela helgen som följde spenderade jag med att kolla Instagram stup i ett istället för att baka och fotografera som jag hade planerat. Det var otroligt pirrigt och spännande. Alltså de andra finalisternas tårtor var otroligt vackra. Vad hade jag att komma med min enkla nakna jordgubbstårta? Jag visste att smakerna var gudomliga men det var inte så att folk röstade efter smak utan man fick rösta med ögonen.

Rustik jordgubbstårta en ljuvlig Midsommardröm
Den helgen var jag en nervvrak. Jag gillar inte att tävla när jag inte har kontroll. Är en tävlingsfreak och blir som besatt. Satt maktlös och kunde inte göra mycket mer än vänta. Och vänta.
På måndag efter lunch meddelade Vin och Matguiden att röstningen var stängd och att nu skulle de sätta igång och räkna rösterna. Klockan hann säkert bli 19 och jag hade inte hört eller sett något om tävlingen. Började förbereda ett bananjobb, fotografera ett bananbröd och var i farten med att förbereda bakgrunden.
 
Kom in på Instagram och såg att jag var taggad i ett inlägg. Såg massor av olika bilder som jag kände igen men som jag ändå inte kunde placera…Men där stod det att @cookiesandsweetsbysimona hade skapat Sveriges vackraste jordgubbstårta 2017. Jag vann. Blev så glad att jag började hoppa och gråta och ropa ut av lycka. Visst vann jag, vet inte hur men jag vann och tårarna ville inte sluta rinna. Så himla lycklig…Det hemliga priset som enligt Vin och Matguiden ”skulle ta bakandet till en ny nivå” skulle annonseras dagen efter.
Rustik jordgubbstårta en ljuvlig Midsommardröm
Tårtan är gudomlig och jag tycker ni måste testa den, är mycket enkel att göra. Då förstår ni att den inte bara är vacker utan är himmelsk god. Klicka på Rustik jordgubbstårtan – en midsommardröm för att komma till receptet.
Jag kan berätta att jag har planerat att baka tårtan fler gånger inom kort och då på ett annorlunda sätt. Häng med här så ska ni se.
Jag vann en KitchenAid och en grönsaksskärare också. Vinken fin 1:a pris eller hur? Passar perfekt med tanke på att min assistent från 90-talet började bli trött och behövde pensioneras.
Tack alla som har röstat på min jordgubbstårta och tack Vin och Matguiden  & RoyalDesign för det fina priset!
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.