Powered by Jasper Roberts - Blog




Raw food glutenfria chokladbollar

Print Friendly and PDF
Raw food chokladbollar
Inlägget är ett samarbete med Mat.se

J
ag erkänner. Varför jag bakade igen dessa bollar efter endast 3 dagar. Jag menar, vi hann knappt äta upp den första satsen innan jag satte igång en till.
Eftersom bloggen är tänkt som en sort dagbok där jag inte ska ljuga för mig själv tänker jag inte ljuga för er heller.
Jag ville baka chokladbollarna igen för att ta fler bilder på mina vackra papegojtulpaner. Det är något särskilt med de förvridna blombladen som växer lite vilt åt alla hål.
Jag är så svag för blommor ihop med bakelser, det är det bästa jag vet och då menar jag inte äta utan fotografera.
 
Passar även på att klicka hem mer råvaror från Mat.se till mina kommande bakningsprojekt. 
Jag kan även passa på och berätta att Mat.se har just nu en tävling på Instagram och Facebook där alla deltagare har chans att vinna mat för en hel månad, hela 4 000 kr. Superbra vad? 
Tävlingen kommer att pågå i 4 veckor och kommer gå ut på att man ska gilla, följa och tagga tre vänner. Svårare än så kommer det inte att bli.
Sen kan ni alltid nytja rabattkoden COOKIES när ni handlar för minst 500 kr som ny eller gammal kund och får hela 150 kr i rabatt. 
Nyttiga glutenfria chokladbollar, raw food, sockerfria
Eftersom jag står fortfarande utan matberedare var jag tvungen att välja mina ingredienser med omsorj.
Tror det blev de godaste chokladbollarna, glutenfria och nyttiga.
 

RAW FOOD GLUTENFRIA CHOKLADBOLLAR 

En sats ger ca 20 bollar beroende på hur stpra du gör dem
Tid: 10 minuter + tid i kylen till att stelna
Svårighetsgrad: barnsligt lätt
Glutenfria
Betyg: SSSSS++++
 
Ingredienser:
  • 20 färska dadlar urkärnade
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk ekologisk kokosolja eller kokosfett
  • 3 msk kakao
  • 1 msk kallt starkt brygd kaffe
  • 2 dl kokosflingor/ finhackade nötter eller kakao att rulla bollarna i
Instruktioner:
  1. Blanda alla ingredienser i matberedaren och kör några sekunder i taget eller mosa med gaffel och blanda för hand tills allt har blandas.
  2. Ställ smeten i kylskåp för ca 30 minuter om den är för mjuk.
  3. Rulla till bollar och rulla varje boll i kokosflingor.
  4. Förvara chokladbollarna kallt.

Jag rullade hälften av bollarna i kakao och hälften i kokosflingor men nästa gång blir det fint hackade nötter jag rullar i och även i matcha grönt té. Snygga blir dem om inget annat.
 
 
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram 💕

Kommentarer

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

Postad den

Så gott det såg ut

Svar: Dem är super goda och så enkla att göra :)
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck mytaste.net Matklubbens Topplista