Powered by Jasper Roberts - Blog
Inget fel i att drömma stort

Print Friendly and PDF
  
Inlägget är ett samarbete med Electrolux

Ö
nska sig kan man alltid göra. Oavsett om vi är på väg in i julledigheten eller som nu på väg mot sommaren, mitt i våren. Inte för att det ser så våraktigt ut just nu i Stockholm. Det snöar för fulla muggar så att säga. Men drömmen om våren och sommaren finns kvar och bara man ger lite tid så kommer det… Så just nu drömmer jag och när jag ändå är igång så drömmer jag stort.
Min stora dröm är att göra om hela köket, att få det precis som jag vill men den drömmen får jag parkera så länge. Men att ha dem bästa hjälpmedlen, att ha bra utrustning, att kunna laga mat och baka som kända kockar och bagare fast i mitt eget kök är en dröm som jag inte släpper så lätt.
Så döm om min förvåning när jag såg videon om Electrolux nya ångung med SousVide funktion.

(Se du också Kalle Zackari Wahlström laga den perfekta middagen för de mest kräsna kockarna)

Alltså den här ugnen har allt, från vanlig varmluft till fyra olika ångprogram, uppvärmning och SousVide till inbyggda fuktsensorer som ger den rätta fuktigheten så maten blir lagom saftig.
 
Baka bröd med rätt ånga så den blir luftigt och saftigt med rätt knaprighet i skorpan. Få till den perfekta pizza eller perfekt tillagat oxfilé, mört och saftigt för den mest kräsne.
Att tillaga kött och grönsaker i ugn med ånga som bevarar alla goda smaker, i påsar istället för i panna för att bevara och intensifiera smakerna är nu möjligt för oss vanliga.

Slippa allt stänk i ugnen som bränner sig fast och aldrig går bort. Vad? Bara det är rena drömmen. Att ha en ugn som rengör sig själv med ånga, vem vill inte ha det? Glömma alla pappersrecept eller dator som går in i vänteläge precis när jag ska återigen kolla receptet och tiden? Det skulle jag kunna göra med den nya ugnen. Varför? Den har 220 recept inbyggda och det gäller bara att programmera displayen från början på vilket recept du vill tillaga och ugnen ställs in på rätt temperatur och tid utifrån valt recept.

Alltså bara det får mig att vilja springa till affären och skaffa ugnen på en gång.
Har tur att C är en riktig gourmand när det kommer till mat och en sann tekniknörd. Alla år spenderade på KTH och alla hans jobb har satt vissa spår som inte suddas ut när han kommer hem. Så jag kommer att föreslå att vi tittar närmare på en ångugn till köket och hoppas på att han nappar. Det är trots allt vår bröllopsdag om drygt två månader. Och önska sig får man alltid göra…

Nu håller ni tummarna för mig.

Obs! Bilderna är hämtade från Electroluxs kampanj, ej egna.
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram 💕

Kommentera här


Mat och Dryck mytaste.net Matklubbens Topplista 037jhDBf