Powered by Jasper Roberts - Blog




Choklad cheesecake paj med färska jordgubbar

Print Friendly and PDF
Ni tänker säkert "Ska du ha cheesecake eller paj? Bestäm dig!". Jag har bestämt mig, jag vill ha båda.
En mör bakad pajskal fylld med non bake chokladcheesecake och toppad med färska jordgubbar och flingsalt.
Du kan byta ut jordgubbarna mot färska hallon eller pistage nötter t ex. Möjligheterna är oändliga.
 
Detta recept har även uppmärksammats på blogg.se i en engen artikel, läs gärna hela artikel här om du är nyfiken.
 

CHOKLAD CHEESECAKE PAJ MED FRUKT ELLER BÄR

En sats ger ca 8 - 10 bitar
Tid: ca 1 timme + 2 timmar i kylen
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+++
 
Ingredienser pajdeg:
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 70 g kall smör i små tuna skivor
  • ev 1-2 msk kallt vatten
Ingredienser cheesecake fyllning:
  • 200 g mörk- eller mjölkchoklad
  • 100 g Philadelphia färskost
  • halv burk kokosmjölk (utan kokosvatten)
  • Jordgubbar eller annat till garnering (bär, kolasås, hackade nötter, flingsalt m m)
Instruktioner:
  1. Blanda mjöl och florsocker i en bunke.
  2. Tillsätt det kalla smöret och hacka eller blanda för hand.
  3. Tillsätt äggulan och om degen inte riktigt går ihop tillsätt kall vatten, 1 till 2 msk. Plasta in degen och ställ kallt ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en pajform eller sockerform med löstagbara kanter.
  5. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä din form med. Pricka med en gaffel.
  6. Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter tills pajskalet är klart. Låt det kallna. Förbered fyllningen under tiden. 
  7. Micra chokladen ca 20-30 sec åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält.
  8. Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölk. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut "vattnet" och använd endast kokosgrädden.
  9. Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färsk frukt eller bär. Jag har garnerat med färska jordgubbshalvor, lite torkade jordgubbar från Dr Oetker och flingsalt.
  10. Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen.

Denna cheesecake är otroligt god, fräsch och kan varieras med andra frukter och bär.
Kan tänka mig att kombinationen med hallon istället för jordgubbar blir en dröm.
Vill man inte ha frukt och bär kan man ha olika nötter på. Eller varför inte bara ringla över lite kolasås och flingsalt? 
 
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Kajsa Johansson

Postad den

Hej! Har du någon mejladress som man kan skriva till? :)

Svar: Hej Kajsa,
Du kan kontakta mig på si-mu-001@hotmail.com :)
Simona

Lisa

Postad den

Ser gudomligt god ut! Måste prova den snarast, tack för bra recept och inspiration i form av superfina bilder! :)

Svar: Tack för dina fina ord Lisa :)
Simona

FrökenTV, bloggen om tv och film

Postad den

men omg så gott

Hanna - Pilates och träningstokig

Postad den

Hur gott ser inte det där ut då! Måste prova!

amii

Postad den

Så fina gjort ! :)

becca

Postad den

Kanske en dum fråga men är det sån kokosmjölk man använder i matlagning som oftast säljs i konservburkar?

Svar: Nej, ingen dum fråga. Det kokosmjölk på burk som säljs i mataffärer men rör eller skaka inte för "vattnet" ska inte användas utan bara den tjocka delen, créme fraiche liknande konsistensen.
Simona

Linda

Postad den

Alltså, vilken dröm! <3 Ser helt fantastiskt gott ut!

Svar: Tack snälla
Simona

julia

Postad den

Så himla gott det ser ut!

Liene Svärd

Postad den

Ja den här vill jag testa!

EVELINA

Postad den

Gillar din inställning - varför välja när man kan kombinera och få båda! Ser otroligt gott ut :)

Svar: Tack snälla Evelina :)
Simona

Anonym

Postad den

Hej, är det hälften av de tjocka som är kvar efter man hällt ut vattnet eller är det allt det tjocka som man ska använda? Ser väldigt gott ut! :)

Svar: Hej, om du använder en burk på ca 450g, häll ut allt kokosvatten utan att skaka burken. Den krämiga tjocka kokosgräddet använder du till fyllningen. Det blir ca halva burken. 😊
Simona

Systrarnas drömmar

Postad den

Måste prova denna snarast, dreglar ha ha
Kram

Svar: Den är verkligen god. Kram S
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf