Pasca ~ SÖTT BRÖD FYLLT MED FÄRSKOST

Pasca är typiskt traditionellt rumänskt sött bröd med en färskost fyllning i mitten. Bakas framför allt till påsk och alla och jag menar verkligen alla bakar eller åtminstånde äter.
Det säljs på alla kafeterier och i alla matbutiker men ingen går upp mot hembakad Pasca. 
Självklart var jag tvungen att testa.
 
Jag tillbringade påsken 2016 hos mina föräldrar och stod förstås för hela bakningen. Mamma har två systrar som bor i samma stad så jag fick baka till dem också. Sammanlagd blev... Läs mer »

Ensaimadas

Ensaimadas
Namnet " Ensaimada " kommer från det spanska ordet för ister , som är den traditionella ingrediensen i dessa bullar, eller kalla dem bakverk om du vill. Degen kavlas ut super tunn, penslas rikligt med ister, och sedan rullas upp till en ormliknande rulle och lindas till en snigel form. I likhet med en croissant, lager av fett och deg bakas i en vacker laminerad mästerverk. Jag använder smör snarare än ister ( jag har ingenting emot ister ). Jag är bara ett stort fan av smör, älskar smaken. Använder inte heller olivo... Läs mer »
mytaste.net Matklubbens Topplista