Cinnamon filled banana bread ~ Kanel fylld bananbröd

Print Friendly and PDF
Vem har inte råkat ut för övermogna bananer som ingen äter där hemma och man inte riktigt vet vad man ska göra med? Man väntar jätte länge, flyttar bananerna från en plats till en annan och lovar sig själv att nästa gång göra en smothie med. Sen blir det inte av och så småningom när hela köket är full med små flugor då åker bananerna i soporna. 
Detta bananbröd är så super saftigt och gott, går jätte fort att slänga ihop och det behövs inga ovanliga ingredienser som man inte har hemma. Nästan så att man önskar sig att bananerna blir övermogna fortare.
Värt att testa, du kommer inte ångra dig!
 
***For recipe in English scroll down! 
In Swedish:
 
♥ Kanel fylld bananbröd ♥
En sats ger ett bröd i långpanna 25X10 cm
Tid: 1 timme 15 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+
 
Ingredienser smet:
  • 3 övermogna bananer mosade
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl olja neutralsmak
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 1/2 dl mjöl
Ingredienser fyllning:
  •  3/4 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
Sätt ugnen på 175º. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper eller smöra och mjöla. Jag kör alltid på papper för att lättare kunna ta ut kakorna.
Vispa banan, ägg, olja, socker och vanilj i en skål. Strö över bikarbonat och salt och sist mjölet. För att undvika övervispa blanda i mjölet med en träslev eller spatula.
Häll hälften av smeten i formen. Strö över 3/4 delar av söcker blandat med kanel. Häll över andra hälften av smeten och avsluta med resterande socker och kanel.
Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 40-50 minuter beroende på ugn och form. Gör tandpetartestet men tänk på att brödet är lite kladdig just i mitten där man har lagt i kanelfyllningen.
Låt brödet svalna under en kökshandduk.
In English:
 
♥ Cinnamon filled banana bread ♥
 Yield: one loaf 9X5
Time: 1 hour and 15 minutes
Difficulty: easy
Rate: SSSSS++

For the bread:

  • 3 over-ripe bananas, smashed up
  • 3/4 dl oil
  • 1 3/4 dl sugar ((1 deciliter sugar = 90 gram sugar)
  • 1 egg, beaten
  • 1 tsp vanilla
  • 1 tsp baking soda
  • a pinch of salt
  • 3 1/2 dl flour ((1 deciliter flour = 60 gram flour)

For the swirl:

  • 3/4 dl sugar
  • 1 Tbsp cinnamon

Preheat oven to 350. Butter and four a loaf pan or do the same I allways do, line bottom and sides of pan with parchment paper. If you use another size of a pan just keep a close eye on it in the oven, and adjust the time as needed, more or less than 30 minutes.
Mix bananas, oil, sugar, egg, and vanilla together. sprinkle baking soda and salt around on top of the banana mixture. Then gently stir in flour. Don´t over-mix! 
In a small ball, mix together the 3/4 dl sugar and 1 Tbsp cinnamon. 
Add 1/2 of the batter to the loaf pan and then sprinkle a little more than half of the cinnamon-sugar mixture all over the batter in the pan. Add the rest of the batter, and then sprinkle the leftover cinnamon-sugar on top. 
Bake for 30-40 minutes, but remember to be careful and keep a close eyeball on it! Let cool on a rack.

Thank you for stopping by. Enjoy!

 

Kommentarer

Sabiina är namnlös

Postad den

Gud vad gott :D

Sött och Socker

Postad den

Bananbröd är verkligen underskattat gott!

Dekora - Bakblogg

Postad den

Banankaka är ju så gott!

Emiz tattooed girl

Postad den

det verkar gott

CAMILLAESI

Postad den

My god, jag dreglar. Jag är ett stort fan av bananbröd så denna verkar himmelsk 👌

Svar: Då tycker jag du ska prova. Den är super god :-)
Simona

Linn Strömberg

Postad den

Åh vad gott!

Svar: Den är super god och lätt att göra 😜 kram
Simona

Tilda Barkselius

Postad den

Åh det där vill jag testa :)

Svar: :-)
Simona

Sandra - att leva med asperger, borderline och ätstörning

Postad den

Herregud vad gott det verkar! Måste försöka veganisera det.

Svar: 👍🏻
Simona

Emma Grann Fotografi

Postad den

Åh det är ju så gott!!

Svar: Ja det är det :)
Simona

ISA

Postad den

dögott ser det ut! många som säger att bananbröd ska vara himla smarrigt ;)

Svar: Det är faktiskt och mycket lätt att baka :)
Simona

HEDAN

Postad den

Älskar bananer, detta passar finfint!

Robex Lundgren

Postad den

mums

Hanna - Pilates och träningstokig

Postad den

Så gott det låter!

Jessica

Postad den

Vilket bra recept, ser så gott ut! Måste verkligen prova på detta :)

Svar: Gör det du kommer inte ångra dig.
Simona

Anna

Postad den

Åh, mums!! :D

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Postad den

Det verkar gott :)
Jättefina bilder också :)

Svar: Tack snälla :) den är super god testa bara . Kram
Simona

Livet i USA

Postad den

Bananbröd är superpoppis här i USA och det är ju så gott! Aldrig bakat själv dock.. Kanske dags att prova:)

Svar: Det tycker jag du ska göra. Super gott 😋👍🏻
Simona

Kommentera här