Powered by Jasper Roberts - Blog




Zombie Finger Cookies

Print Friendly and PDF

Happy Halloween!
Jag bjuder på zombie fingrar eller häxfingrar om ni vill kalla dem så.
Äckliga men goda som fan! Smälter i munnen.
 
***Recipe in English at the bottom of this page!
 
In Swedish:
 
♥ Zombie Finger Cookies ♥
En sats ger ca 40 fingrar
Tid: ca 2 timmar
Svårtighetsgrad: lätt
Betyg:SSSSS++++
 
Ingredienser mördeg:
  • 2,75 cups ( mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

  • 1 cup (2,4 dl) smör rumstempererat
  • 1 cup (2,4 dl) florsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vanilj
  • 1 tsk mandel essens ev
Blanda väl mjöl, bakpulver och salt och sikta i en skål.
I en annan skål vispa smör och florsocker till en fluffig kräm. Tillsätt ägg, vanilj och ev mandel essens. Vispa lite till. Vispa i mjölet i 3 omgångar. Degen går ihop. Plasta in och ställ kallt för minst 30 minuter.
 
När degen har vilat färdigt ta en liten bit, ca 2 msk stora bitar, rulla till fingrar och nyp på två ställen för att forma till knölarna. I ena änden tryck på en mandel till nagel. Den andra ända ska vara ojämt. Med en kniv gör skåror på knölarna.
Lägg fingrarna på bakplåtspapper och ställ kallt minst en timme. Hade varken plats i kylskåpet eller tid att vänta så mina fingrar fick ställas i frysen för ca 15 minuter.
Under tiden sätt ugnen på 175º.
Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter. Dessa blir lite större än vad man har gjort dem så om du inte vill ha så tjocka fingrar gör dem smalare.
Låt kakorna svalna på papper minst 5 minuter innan du börjar hantera dem.
Dekorering:
  • ca 40 mandlar med skal
  • lite smält choklad färgat rött
  • lite kakao
Under tiden degen vilar skrapa bort skalet på ena sidan av varje mandel.
Under tiden kakorna svalnar smält chokladen i micron. Micra ca 10-15 sec åt gången. Rör om och fortsätt micra tills chokladen har smält.
Jag har köpt röda Candy Melts men tyvärr tyckte inte jag färgen var tillräckligt start. La i ett par droppar röd gelefärg också. Lyft på varje mandel, lägg lite choklad på baksidan och runt kanterna och tryck den tillbaks på fingret. Doppa andra ändan i choklad och sen lägg på bakplåtspapper. Med en liten penser doppad i kakao pensla på knölarna och runt nagel för att få den smutsiga, jordiga effekten. 

Låt fingrarna kallna helt och chokladen stelna. Förvara fingrarna i burk med lock.
Visst ser dem äckliga ut? 
 
In English:
 
♥ Zombie Finger Cookies ♥
Yield about 40-45 finger cookies depend om size you made them.
Time: about 2 hours
Difficulty: easy
Rates: SSSSS++++
 
Ingrediens shortbread cookies:
  • 2-3/4 cups white flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp salt

  • 1 cup butter, softened
  • 1 cup powdered sugar
  • 1 egg
  • 1 tsp vanilla
  • 1 tsp almond extract if desire

Sift together flour, baking powder and salt in a bowl.  
In another large bowl, cream together butter and powdered sugar until light and fluffy. 
Mix in the egg, vanilla and almond extract until well incorporated.
Add in the flour mixture in three batches, mixing between each batch.  In the end, dough should come together. 
Cover the dough in plastic wrap and refrigerate for at least 30 minutes.

Preheat the owen to 175º.
Take a bit of the dough, when rolled it’s about the size of a finger.  I  use a small ice cream scoop to make uniform sizes. 
Shape the roll into fingers by pinching in two places to form the knuckles.
Press the top of the tapered end with your index finger. Place a almond and press down a bit.
Tear off a small piece of the other end so that this part doesn't look too perfect. Score the knuckles with a knife. Place in a tray and chill for at least 1 hour. I din´t have tha time to cill so I but them in a freezer for about 15 minutes. 
Bake in the middle of your owen for about 20-25 minutes.  Let cool for 5 minutes after baking.

Ingrediens decorating:
  • about 40-45 almond
  • 8-10 Red Candy Melts
  • cacao 

In the meanwhille melt the candy melts.
Lift every almonds , add a little chocolate on the back and around the edges and push it back on the finger .
Dip the other end in the chocolate and then place it on a baking sheet . Brush some cocoa powder on the finger cookies.  Brush more on the knuckles and around the nail.
Let your fingers cool completely and the chocolate harden. Keep your fingers in the jar with a lid.

Keep your fingers crossed that we survive the zombie attack! 

FOTO: SIM🖤NA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Elsa

Postad den

wow vad smart med mandlarna, blev så himla realistiskt! skulle aldrig våga äta de där.......

Svar: Ha ha...då är dem lyckade. Kul att göra ihop med barn eller till barnkalas. Tog med till jobbet förra året och det tog en stund tills någon vågade vara först och smaka 🤣 super goda mördegskakor 👌🏻
Simona Muntean

Linda

Postad den

Va häftiga! Måste testa detta :)

Lina - en förvirrad filmnörd

Postad den

Hej hopp.
Du har glömt ange hur många dl mjöl det ska vara i degen, står bara 2,75 Cups och jag är urkass på att räkna ut vad det kan motsvara i dl =)

Svar: Hej Lina, missade när jag skrev rent. Ska ändra. Men du multiplicerar 2,75 med 2,4, det går ca 2,4 dl per cup. Det blir ca 6,5 dl, (6,6 för att vara exakt) men börja med 6 dl och du får blanda i mer mjöl ifall det behövs. Alla mjölsorter är olika. Lycka till 😊
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck mytaste.net Matklubbens Topplista 037jhDBf