Powered by Jasper Roberts - Blog




Den ultimata chokladtårta

Print Friendly and PDF
hokladtårta
Drop death but die happy! Ett uttryck som passar perfekt till denna tårta.
Har blivit förälskad i nakna tårtor, det är något särskilt  med dem. Att se rinnande tjock choklad mellan olika lager mjuka och saftiga chokladbottnar blanda sig med kola sås...
Tar man en bit sen kan man dö lycklig :) Det vattnas i munnen bara jag tänker på den här tårta. Men måste varna er. Det är ingen tårta för någon som typ "gillar choklad men inte värst mycket". Nej nej, denna är en tårta för chokladälskare.
chokladtårta i flera lager
chokladtårta för choklad älskare
 

♥ CHOKLADTÅRTA ♥

Gjorde en halv sats till denna lila tårta. Blev 4 runda bottnar á 15 cm.
Svärighetsgrad: lätt
Tid: ca 1,5 timme
Betyg: SSSSS+++
 
Ingredienser safftiga chokladbottnar (en sats)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl filmjölk
  • 2,5 dl starkt bryggd kaffe
  • 1,25 dl neutralt matolja
  • 3 dl eller 200 g mjöl
  • 5 dl eller 450 g strösocker
  • 1,5 dl eller 75 g kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker 
Ingredienser chokladtryffel kräm: 
  • 250 g choklad
  • 2,3 dl grädde
  • 50 g smör
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 175 º.
  2. Smörj och mjöla 4 engångsformar ca 15 cm. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna så det blir lättare att få ut kakorna när dem är gräddade.
  3. Vispa ägg, filmjölk, olja och kaffe i en hög skål så slipper du städa hela köket efteråt.
  4. Lågg i alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. Känn på utan att kakorna inte kladdar. Låt dem kallna innan du tar ut dem ur formarna.
  6. Dem blir väldigt höga och fina. Det som är bra är att du inte behöver mycket kräm mellan för att tårtan ska vara saftiga. Dessa kan man äta nästan utan kräm om man så vill.
  7. Värm både grädde och smör i en kastrull på spisen. Får inte koka upp. Lägg i choklade i mindre bitar och rör tills den har smält och det inte finns några klumpar. Låt krämen stå kallt tills den tjocknar. Det kan ta 1-2 timmar. 
  8. Jag ville använda krämen innan den hade tjocknat för att kunna få den rinnande på tårtan så därför rörde jag ikrämen  då och då och framförallt passade den.
  9.  Lägg bottnarna ihop med chokladkräm emellan, avsluta med kräm. Jag ringlade över dulce de leche över varje lager kräm fast inte på toppen.

Jag toppade tårtan istället med en massa gott, chokladbitar, maränger, Kitkat bitar, Reeses peanutbutter cups...ja ni känner uttrycket "man tager vad man haver". Det blev så för mig. Nästa gång kommer jag doppa popcorn i sockerlag eller choklad och ha det på tårta. Salt och sött i samma...yum. 
Denna är lätt den godaste chokladtårtan jag har bakat och ätit för den delen. Tack för att du tittade in! 
chokladtårta 1
flera lager choklad tårta
FOTO: SIM🖤NA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Elina

Postad den

Men LÄGG AV - vad goooooooooooooooooooooott!

Svar: ;-) ;-) Kram S
Simona

ɑ n n i k ɑ

Postad den

Mumsigt :D

Svar: Tack snälla, den var jättegod ;-)
Simona

Johanna

Postad den

Vilken fantastisk tårta, och de andra är inte helt fel de heller! :)

Svar: Tack Johanna ;-)
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck mytaste.net Matklubbens Topplista 037jhDBf