Powered by Jasper Roberts - Blog




Brownie cookie sandwiches

Print Friendly and PDF
Soft, chocolatey, delicious...
 

♥ Brownie cookie sandwiches ♥

Blir 30 jättestora kakor, 15 sandwiches (dubbla)
Tid: ca 35 minuter
Svårighetsgrad: lätt

 Ingredienser:

  • 2,4 dl rumsvarmt smör
  • 2,4 dl strösocker
  • 1,6 dl brunt socker
  • 2 ägg
  • 3 dl kakao
  • 4,2 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör med strö- och brunt socker tills det blir ljust och fluffigt. Addera vaniljsocker och ett ägg i taget under fortsatt vispning.
Blanda mjöl med kakao, salt, bikarbonat och bakpulver och häll lite i taget i smeten. Jag använde elvispen och stackare, den orkade inte riktigt på slutet. Blir en ganska så tjock smet.

 Fördela smeten i 30 st runda bollar. Det blir bara bra om du kan få fler bollar. Dessa kakor blir rejält stora ändå. Jag använde två skedar för att hantera smeten och klicka den på bakplåtspapper på plåt.
 
 
Lägg kakorna glest på plåt och rulla till bollar, jag fick 15 stycken på varje plåt, fick grädda i två omgångar.
 
 
Platta till kakorna antingen med handen eller med baksidan av ett glas.
Jag använde ett glas för att platta till kakorna, dem blir jämna och lika stora då. När jag hade plattat till kakorna var dem fortfarande ganska tjocka, men bli inte orolig för kakorna plattar till sig och växer mer i ugnen.

 

 Grädda dem i 8-10 minuter i mitten av ugnen. Grädda dem inte för länge utan 8-10 minuter som sagt. Dem spricker lite på ytan men ska fortfarande vara lite mjuka om du känner på dem.
 
 
Låt kakorna ligga kvar på bakplåtspapper i 5 minuter innan du flyttar dem sen på galler för att kallna helt.
Kakorna blir knaprigt mjuka, chokladiga och utsökta.
 
 

Jag hade redan bestämt mig för att fylla dem med len peanut butter kräm och så fick det bli. Sonen snodde två stycken på direkten och slukade dem med en klick vispgrädde på.
När du har gjort krämen sätter du ihop kakorna, två och två, med kräm mellan.
 
 
Jag funderar på att göra kakorna mindre nästa gång om jag ska fylla med något gott. Ska försöka få ihop 40-44 st. Hallon eller jordgubbskräm kan inte vara helt fel. Lite surt med mycket söt blir klockrent.

 


Betyg SSSSS+
FOTO: SIM🖤NA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Jessica

Postad den

Men va gott! Undra om de går att baka dessa på glutenfri mjölmix?!

Svar: Vet inte Jessica. Testa med en halv sats och blir dem bra låt mig veta det :)
Simona

Mikxki

Postad den

Det ser GRYMT gott ut! :)

Svar: Dem är så goda med eller utan fyllning ;-)
Simona

Robex Lundgren

Postad den

åh vad gått

Svar: Mmmm... :)
Simona

Marie

Postad den

Åh vilka smaskigheter det ser ut att vara! Dem lägger jag till på torsdagens bakningslista :) Då provar jag att baka med glutenfritt mjöl ni som undrade :)

Svar: Gör så...dem är så goda :)
Simona

Marie

Postad den

Åh vilka smaskigheter det ser ut att vara! Dem lägger jag till på torsdagens bakningslista :) Då provar jag att baka med glutenfritt mjöl ni som undrade :)

Svar: :)
Simona

Anonym

Postad den

2,4 dl smör? Ska man alltså smälta först och låta svalna? El vad är "översättningen" mellan dl och gram?

Svar: Jag hade rumsvarmt smör som jag tryckte in i ett dl mått, först 1 dl och sen nästan en halv.
Simona

Joana

Postad den

OMG goda som 17. Tack!

Svar: Visst är dem gooooda ;-)
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck mytaste.net Matklubbens Topplista 037jhDBf