back-button

Simona Muntean

Picture of the author

R o s o r - r o s a - r o m a n t i k- Allt för min prinsessa <3

En tårta med en effektfull insida i olika rosa nyanser, fylld med hallonmousse och vanilj smörkräm, dekorerad med rosor, fjärilar och pärlor.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 º. Olja och mjöla bakformarna samt lägg bakplåtspapper på botten. Det blir lättare att ta ut bottnarna sen och det blir en fin kant på.

    2.

    Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Häll i äggvitorna, mjölken, rumsvarmt smör och vanilj. Blanda väl på medelhastighet (elvisp). Vispa på höghastighet i 2 minuter. Om du vill färga bottnarna gör du det nu, använd hushållsfärg eller ätbar gelefärg.

    3.

    Häll i formarna och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 25-35 minuter, beroende på ugn.

    4.

    Detta recept är inte alls känsligt för värme, du kan öppna ugnsluckan hur många gånger du vill under gräddningstiden utan att vara rädd för att bottnarna sjunker. Det gillar jag.

    5.

    Gör tandpetartestet innan du tar ut formarna. Låt dem kallna lite under en handduk, ta ut och lägg på galler. Låt dem kallna helt innan du fyller och monterar tårta.

    6.

    Blanda bär och socker i en kastrul och koka upp på spisen. Mosa bären och silla ev blandningen för att få bort kärnorna. Jag föredrar en len mouse och sillar ALLTID. Låt blandingen svalna.

    7.

    Vispa grädde hårt.

    8.

    Lägg under tiden gelatinen i en liten skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten. Låt svälla något och sen micra ett par sec tills den smälter.

    9.

    Blanda bär och gelatin i gräddet under omrörning. Du kan låta mousen stå kallt något men inte för länge så den börjar stelna. Fyll tårtan.

    10.

    Vispa smöret i en skål med elvisp på hög hastighet i ca 4-5 minuter tills det blir lufftigt. Under fortsatt vispning häll fluorsocker lite i taget. Ju mer socker man har i desto torrare blir krämen, den stelnar. Jag brukar inte använda mer än 4 dl fluorsocker. Häll i sist vaniljessens och även kokhet vatten för att få krämen lufftig och krämig.

    11.

    Vill du ha en annan färg på krämen 'är det sista du gör att lägga i ett par droppar livsmedelsfärg.

    Ingredienser

    2 cups eller 250 gr mjöl

    1 cup eller 200 g strösocker

    2 tsk bakpulver

    1/4 tsk salt

    4 stora äggvitor eller 120 gr äggvitor

    2/3 cup eller 161 gr mjölk

    5 1/2 msk eller 78 gr smör

    2 tsk eller 10 ml vaniljextrakt

    250 frysta bär frysta bär

    2,5 dl vispgrädde

    4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver gelatinblad

    150 g rumsvarmt smör smör

    4-5 dl florsocker florsocker

    2 tsk vanilj essens eller 2 tsk vaniljsocker vaniljessens

    2 msk kokhet vatten vatten